Vasútüzem

Menetrend


Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:

Webfejlesztőknek: menetrend beillesztése honlapokra

A vasutuzem.hu oldalon közzétett menetrendek beilleszthetők más honlapokra is. Ehhez az Ön oldalának html kódjában alkalmas helyen az alábbi kódot kell elhelyezni:

<iframe width="100%" height="...px"
src="http://vasutuzem.hu/mt2f.php?kod=...&x=...&d=...">
</iframe>

A fenti kódban a következőket kell beállítani:

height="...px"

A beillesztett keret magassága. Célszerű értéke menetrendenként más-más.

kod=...

A beillesztendő menetrend kódszáma, ami a rendelkezése álló menetrendtáblázatok címéből kiolvasható. Például a Lillafüredi ÁEV 2014. évi menetrendjénél kod=42

x=...

Menetrendi oszlopok száma, ennyi oszloponként lesz tördelve a táblázat. Oldalának szélessége függvényében válasszon egy célszerű értéket.

d=...

(Nem szükséges) megjelenítendő menetrendi időszak korlátozása a táblázat eredeti időszakán belül, a következő formátumban: d=2014-05-01|2014-08-31. Ekkor a vonatok és lábjegyzetek csak erre az időszakra szűkítetten jelennek meg.

Akkor ajánlott, ha a vasút menetrendje több, lényegesen eltérő menetrendi időszakot tartalmaz: ilyenkor külön lehet megjeleníteni pl. a téli és nyári félévet.

Lehet az időszak egyetlen nap is, de a menetrend logikája miatt ez esetben félreérthető táblázatot kapunk (bár valójában helyes adatokkal). Utasok tájékoztatására nem ajánlott 2-3 hétnél rövidebb lekérdezést létrehozni.

© Üzenet a fejlesztőnek